2011-07-13 16:43:02• hírek • Szatmar.ro

Fitneszbajnok kosaras

Florin Gal, a Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság elnöke minden egyes héten igyekszik titokban tartani, hogy a szokásos sajtótájékoztatón éppen melyik szatmári sportolót mutatja be. A legutóbbi választása ugyanakkor más értelemben is meglepetést okozott: leleplezte ugyanis Szmutku Renáta „titkolt arcát".

Ki gondolta volna, hogy Szmutku Renátával, a tavalyi ezüstérmes Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának fiatal játékosával más sportágról is beszélgetni lehet egy sajtótájékoztató keretein belül, mint a kosárlabdáról. Pontosabban: hogy egy másik sportág versenyszerű űzőjeként, mi több, országos menőjeként beszéljen az ominózus sportról. Kevesen tudják ugyanis a húsz éves lányról, hogy ő bizony immár kétszeres U21-es országos bajnok fitneszben.

„A fitnesszel tavaly tavasszal ismerkedtem meg, amikor is volt egy térszalagszakadásom és a rehabilitációt a Johann Fitnes Centerben végeztem. Ott mondták, hogy jó a felépítésem a fitneszhez, és hogy nem próbálnám-e ki. Megpróbáltam és négy hónap múlva már meg is nyertem az U21-es országos bajnokságot Zilahon", mesélte Szmutku.

Mi több, idén meg tudta védeni a címét, minek következtében részt vehetett a madridi Európa-bajnokságon, ahol a negyedik helyen zárt, pedig a harmadik pozíciót szerezte meg. Az történt ugyanis, hogy a verseny végén kiderült: cipője talpa két milliméterrel vastagabb a megengedettnél, így egy hellyel visszaminősítették.



Szmutku Renáta, a fitneszbajnok kosaras


Az eredménynek köszönhetően ott lehet idén ősszel a spanyolországi világbajnokságon, amire már meg is kapta Dan Fleseriu edző engedélyét. „Úgy érzem, a bodyfitnesz segít a kosárlabdában is, hiszen fejleszti az izomzatot. A vb-re úgy készülök majd, hogy edzés szempontjából ne legyek túlterhelve, a két sportág edzései kiegészítsék egymást. Úgy tervezzük majd meg, hogy jó legyen", mondta Renáta.

Aki mellesleg a VSK mellett a Johann Fitnes Center és a Nagybányai CSM kettős igazolású sportolójának is mondhatja magát - már ami a fitneszt illeti. Amely sportággal, elmondása szerint, nincsenek hosszú távú céljai és ha választania kellene, akkor a kosárlabda mellé tenné le a voksát.



Szmutku Renáta nem csak a parketten vonza a tekinteteket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: